ایمپلنت دندان یکی از روش‌های جایگزینی نسبتا جدید برای افرادی است که دندان خود را از دست داده‌اند.  ایمپلنت‌های دندان حدود ۵۰ سال است که مورد استفاده قرار گرفته‌اند. از دهه ۱۹۷۰ جایگزینی برای دندان‌های مصنوعی بوده و نسبت به سایر روش‌های جایگزینی به محبوبیت بیشتری دست یافتند.

اگر بیمار به اندازه کافی استخوان سالم در فک خود داشته باشد که بتوان ایمپلنت را در آن قرار داد، با این روش می‌تواند به دندانی مشابه دندان‌های اصلی خود دست پیدا کند.

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دارای یک پیچ کوچک تیتانیومی است که در استخوان فک قرار می‌گیرد. روکش دندان بر روی این پایه نصب شده و همچون یک دندان طبیعی عمل می‌کند. یکی از مواد مورد استفاده برای تاج دندان، زیرکونیا است. این ماده سخت و سفید سرامیکی، در پنج سال گذشته طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

در صورتی که لثه استخوان کافی برای نصب ایمپلنت نداشته باشد، به پیوند استخوان نیاز خواهید داشت. افزایش سن، بیماری لثه، آسیب و … از عواملی هستند که باعث تحلیل استخوان لثه خواهند شد. در صورتی که نیاز باشد ایمپلنت در فک بالا قرار گیرد، باید قبل از آن لیفت سینوس انجام شود.

ایمپلنت‌های دندانی برای کودکانی که ساختار استخوانی آن‌ها در حال رشد است، مناسب نیست. بزرگسالان بهترین کاندید برای این عمل جراحی هستند. احتمال موفقیت این جراحی برای افراد سیگاری، افرادی که داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند و یا افرادی که به تازگی تحت پرتو درمانی قرار گرفته‌اند، کمتر است. برای اینکه یک جراحی با درصد موفقیت بالا داشته باشید، به یک پزشک متخصص و حرفه‌ای مراجعه کنید.

برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت همین حالا تماس بگیرید

مراحل ایمپلنت

در صورتی که تمامی شرایط فراهم باشد، بلافاصله پس از کشیدن دندان، می‌توان کاشت ایمپلنت را انجام داد. اما در بسیاری از بیماران لازم است یک سال از کشیدن دندان بگذرد. مراحل مهمی که باید برای جراحی ایمپلنت انجام داد عبارتند از:

معاینه: قبل از شروع ایمپلنت، دندانپزشک دندان‌ها را به طور کامل معاینه می‌کند. یکی از تحولاتی که در ایمپلنت‌های دندانی رخ داد، استفاده از تصویربرداری سه بعدی با استفاده از سی تی اسکن بوده است. این امر موجب شده تا سلامت دندان در مقایسه با اشعه ایکس دو بعدی بهتر ارزیابی شود.

برداشتن دندان: مرحله بعدی برداشتن دندان است. این عمل باید توسط جراح دهان و دندان انجام شود.

پیوند استخوان: در صورتی که معاینات اولیه نشان دهد که استخوان کافی برای ایمپلنت ندارید، باید از پیوند استخوان استفاده کنند. از همین رو استخوان از جای دیگر بدن برداشته شده و به قسمت مورد نیاز اضافه می‌شود.

قرار دادن ایمپلنت: پس از بهبودی، دندانپزشک استخوان فک را سوراخ کرده و ایمپلنت را در جای خود قرار می‌دهد. این همچنین مستلزم سپری شدن یک دوره بهبودی است. ایمپلنت در واقع نوعی دندان مصنوعی با ریشه است و همچون دندان طبیعی ریشه آن در عمق استخوان قرار می‌گیرد. زمانی که وضعیت ریشه درون لثه ثابت شد، اباتمنت اضافه می‌شود. سپس حدود چهار تا شش هفته زمان لازم است تا لثه بهبود پیدا کند‌.

تاج: در آخرین مرحله تاج در جای خود قرار می‌گیرد. شکل، رنگ و اندازه تاج مطابق با سفارش شما ساخته می‌شود. برای این منظور از قالب‌های دیجیتالی استفاده می‌کنند.

برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت همین حالا تماس بگیرید

خطرات ایمپلنت

برخی از روش‌های ایمپلنت دردناک هستند. معمولا برای بیماران از بی حسی موضعی و یا در برخی مواقع از آرامبخش استفاده می‌شود. ممکن است تا چند روز بعد در دهان خود احساس درد داشته باشید. بنابراین از خوردن غذاهای سفت پرهیز کنید.حتی در افراد سالم نیز ممکن است عوارضی از قبیل عفونت محل ایمپلنت، آسیب به اعصاب دهان و … به چشم بخورد.

مراقبت از ایمپلنت

مراقبت از ایمپلنت کاملا مشابه مراقبت از دندان معمولی است. شما باید آن را مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و هر شش ماه یکبار به پزشک متخصص دندان مراجعه کنید.

انواع ایمپلنت‌های دندانی

برای کاندیدهای ایمپلنت با مشکلات خاص مانند افرادی که دارای تحلیل استخوانی هستند، گزینه‌های دیگری نیز وجود دارد. در اینجا چندین مورد وجود دارد که ممکن است با آنها روبرو شوید.

ایمپلنت‌های زیگوماتیک

برای کسانی که کمبود شدید استخوان دارند، نوعی ایمپلنت بلند وجود دارد که در استخوان‌های فوقانی صورت قرار می‌گیرد، که به عنوان ایمپلنت زیگوماتیک شناخته می‌شود (زیگوما استخوان گونه است). این روش زمانی استفاده می‌شود که کل مجموعه دندان‌های بالایی نیاز به تعویض داشته باشد و برای تک تک دندان‌ها مناسب نیست.همچنین می‌تواند مقرون به صرفه‌تر از ایمپلنت‌های تکی باشد، زیرا چندین دندان به صورت یکجا قرار می‌گیرند. با این حال، خطر عوارض اضافی را به همراه دارد، بنابراین دندانپزشک خود را با دقت انتخاب کنید.

ایمپلنت All-on-4

روش All-on-4 از چهار پایه ایمپلنت استاندارد برای قرار گرفتن یک پل قوس کامل در محل استفاده می‌کند (که در مجموع هشت ایمپلنت استفاده می‌شود). در حالی که این گزینه به طور کلی سریعتر و مقرون به صرفه‌تر است، بریج پروتز نسبت به دندان‌های طبیعی حجیم تر بوده و بیشتر شبیه استفاده از پروتزهای مصنوعی سنتی است.

ایمپلنت‌های کوتاه

ایمپلنت‌های کوتاه دقیقاً همان چیزی هستند که به نظر می‌رسند: لاغرتر وکوتاه‌تر از یک ایمپلنت استاندارد.

برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت همین حالا تماس بگیرید

ویژگی ایمپلنت

  • نصب راحت

یکی از عواملی که ایمپلنت‌های دندانی را بهتر از سایر گزینه‌ها مانند دندان مصنوعی کرده، راحتی در نصب آن است. ایمپلنت‌های دندانی مستقیماً به فک وصل می‌شوند، دقیقاً در فضایی که یک دندان قرار می‌گیرد.

  • استحکام بالا

استحکام ایمپلنت دندان همچنین به این معنی است که می‌توانید به درستی بجوید، بدون اینکه نگران استحکام پروتز باشید. حتی ممکن است بتوانید غذاهایی را بخورید که قبلاً مجبور بودید از آنها اجتناب کنید.

  • کوچک و هم اندازه با دیگر دندان‌ها

ایمپلنت دندان در مقایسه با بسیاری از گزینه‌های جایگزینی دندان کوچک است.

  • بدون شل شدن و لیز خوردن

ایمپلنت‌های دندانی پس از چسباندن نیازی به برداشتن ندارند. این بدان معناست که نگهداری آنها بسیار راحت‌تر از پروتزهای مصنوعی است. همچنین احتمال شل شدن آنها بسیار کمتر است، زیرا آنها برای دائمی بودن طراحی شده‌اند.

  • زیبایی

ایمپلنت به زیبا شدن ظاهر شما کمک می‌کند. زمانی که دندانی را از دست می‌دهید ظاهر شما بسیار تغییر می‌کند. ایمپلنت می‌تواند بهترین راه حل برای این مشکل باشد.در ابتدا ممکن است روند بهبودی آن به زمان بیشتری نیاز داشته باشد اما برای مدت طولانی در دهان شما ماندگار است.

  • بدون پوسیدگی

این دندان‌ها مانند دندان‌های طبیعی دچار پوسیدگی نمی‌شوند. پایه از تیتانیوم و پروتز از مواد مصنوعی ساخته می‌شود.

دکتر طاهره حکام زاده با سال‌ها فعالیت در زمینه دندانپزشکی و ارائه دوره‌های آموزشی یکی از دندانپزشکان باسابقه است. شما می‌توانید برای دریافت خدمات مشاوره و یا گرفتن نوبت با شماره‌های تماس دکتر طاهره حکام زاده تماس گرفته و از خدمات ایشان بهره‌مند شوید.